Parduodu
Skelbimų paieška

ES parama biokurui

Skelbimo nr. 5259, įdėtas: 2010-10-18 · Perskaitė: 492

Skelbimas nebegalioja.

Lietuvos aplinkos oro apsaugos istatyme akcentuojama, kad vienas is oro apsaugos prioritetu yra motoriniu transporto priemoniu sukeltos tarsos mazinimas, nes si oro tarsa musu salyje sudaro apie proc. Kadangi transporto priemoniu skaicius nesustabdomai turi tendencija tik dideti, vadinasi, vis daugiau demesio Lietuvoje butina skirti alternatyvioms degalu rusims is atsinaujinanciu energijos saltiniu. Siai koncepcijai igyvendinti metais Lietuvos Respublikos Seimas priime Biokuro istatyma reglamentuojanti ir skatinanti biokuro gamyba bei vartojima.

UAB „Rapsoila" produkcija - is rapsu aliejaus esterifikacijos budu pagamintas rapsu metilo esteris (RRME), skirtas tik dyzeliniams varikliams. UAB „Rapsoila" - pirmoji Lietuvoje tokio tipo imone. Jos projektinis pajegumas - perdirbti tonu grudu, is kuriu per metus bus pagaminama apie tonu rapsu metilo esterio (RRME), tinkancio visiems dyzeliniams varikliams.

Biodyzelinas gerina variklio tepima. RRME pasizymi didesniu deguonies kiekiu, palyginus su dyzelinu, todel jis geriau sudega variklyje. Naudojant biodegalus i aplinka praktiskai neismetami sieros junginiai. RRME pliupsnio temperatura yra per laipsniu Celcijaus, kai dyzelino pliupsnio temperatura - tik apie laipsnius. Priesgaisriniu poziuriu RRME geriau tinka stacionariems varikliams, dirbantiems uzdarose patalpose bei tu transporto priemoniu varikliams, kurios veza zmones, degalus, pavojingas medziagas ir krovinius. Dyzelino cetaninis skaicius yra ne mazesnis kaip (ziemos laikotarpiu minimali riba -), o RRME cetaninis skaicius yra ne mazesnis kaip . Taigi siuo poziuriu RRME ne kiek nenusileidzia tradiciniam dyzelinui. Kaip zinome, kuo degalu cetaninis skaicius yra didesnis, tuo greiciau degalai uzsidega, t.y., lengviau paleisti varikli, kas ypac aktualu ziemos metu. Be to, variklis tyliau dirba ir maziau dyla. Tankis yra labai svarbus degalu charakteristikos rodiklis. Is jo galima spresti apie degalu chemine ir frakcine sudeti, klampa ir siluminguma. Pagal tarptautini standarta grynam dyzelinui nustatytas tankis yra kg/m, o UAB „ERVIN" planuojamas tankis - kg/m. Nors pagal ES nustatyta standarta RRMS tankis leidziamas iki kg/m, ministerija jau yra parengusi projekta pakeisti Prekybos naftos produktais, biokuru, bioalyva ir kitais degiaisiais skystais produktais Lietuvos Respublikoje taisykles, pagal kurias numatoma nustatyti, kad rapsu metilo (etilo) esteris, biodyzelino sudetyje sudarys proc. turio.

Kinematine dyzelino klampa laipsniu temperaturoje yra ,mm/s, RRME sis rodiklis - ,mm/s. Siuo atzvilgiu siek tiek geresnemis savybemis pasizymi dyzelinas, nes geriau filtruojasi pro valymo filtrus, geresnis jo tankumas. Taciau klampesni degalai turi geresnes tepimo ir sandarinimo savybes. Biodyzelinas tirpdo per ilgesni laika degalu bakuose, filtru korpusuose bei vamzdynuose susikaupusias nuosedas. Biodyzelinas siek tiek veikia gumines detales, taciau Cekijoje atlikti tyrimai rodo, kad naudojant RME ir mineralinio dyzelino misini / santykiu, neigiamas poveikis nera ryskus ir toki misini galima naudoti iprastuose dyzeliniuose varikliuose, nekeiciant jokiu konstrukcijos bei eksploatavimo reikalavimu.



Universali ir siuolaikiska biodyzelino gamybos iranga „BIOTRON ST" gali pagaminti biodyzelina ne tik is Rapsu, Saulegrazu, Palmiu, Kokoso aliejus, bet ir gyvuliniu riebalu!



Daugiau informacijos:

tfkc.lt



***

Skelbimas yra pasenęs. Norėdami rasti panašius skelbimus, pasinaudokite paieška.



Kiti skelbimai iš kategorijos "Patalpos"
galimybeGalimybė paskola pasiūlyti tarp ypač sunkaus
Aš esu finansininkas, ypač privatus kreditorius suteikia paskolos pasiūlymus nuo 2000lt iki 25.000.000lt pripažinta pasaulyje. Jūs norite gauti paskolą projektui, pakeisti automobilį ar pastato
komerciniuKomercinių patalpų nuoma Kauno centre
Išnuomojamos pilnai įrengtos administracinės-komercinės paskirties patalpos reprezentacinėje Kauno miesto vietoje, K. Donelaičio g., pastato 1 aukšte. Objektas yra greta Laisvės alėjos, A.

Kiti skelbimai...

Kontaktai


Skelbimo galiojimas pasibaigęs.


  • Skelbimas įdėtas: 2010-10-18
  • Galioja: iki 2011-05-01


Kiti skelbimai: Patalpos
Į pradžią
 


© parduoda.info - Skelbiu nemokamai
Reklamuotis nemokamai